兔年大吉 Selamat Tahun Baru Cina 2023

JOM, MARI KITA ‘MOVE ON’ DI TAHUN ARNAB 2023!
🧧🧨🍊🍊🏮🏮🐰🐰

Pada Tahun Baru Cina, kita akan berkumpul dengan mereka yang tersayang untuk menghantar Tahun Harimau dan menyambut Tahun Arnab. Sebahagian daripada kita akan meraikan bersama keluarga, manakala yang lain akan berkumpul dengan rakan dan jiran yang telah menjadi keluarga. Inilah intipati Tahun Baru Cina, iaitu mengenai keluarga dan orang tersayang kita.

Tahun Baru Cina di Malaysia merupakan satu perayaan yang signifikan kerana setiap tahun, kegembiraan ini sambutan dikongsi bersama semua lapisan masyarakat. Di seluruh Kuala Lumpur, termasuk Wangsa Maju, kami dapat merasakan kemeriahan perayaan dengan penghiasan di pusat membeli belah, tanglung di lampu jalan, bunyi mercun dan tarian singa.

Nenek moyang saya jauh mengembara dari Cina Selatan dan memilih untuk bermastautin di sini, sebuah tanah yang penuh berkat. Keharmonian masyarakat majmuk di sini adalah sesuatu unik dan diidam-idamkan oleh banyak negara.

Sebagai contoh, pertukaran regim pada pilihanraya lepas tidak melihat sebarang kekerasan atau perang saudara seperti yang dialami oleh banyak negara. Malah, saya boleh melihat perutusan ucapan di TV dibuat oleh YAB Dato’ Seri Anwar Ibrahim, Perdana Menteri dari KEADILAN yang diterima oleh semua lapisan masyarakat. Ini menunjukkan Malaysia sentiasa bersedia untuk mengharungi segala cabaran dan sentiasa ‘move on’.

Melangkah ke hadapan, kerajaan perpaduan berteras Malaysia Madani akan membuka satu lembaran baru. Mengikut kepercayaan horoskop Cina, Tahun Arnab Air pada tahun ini merupakan satu tahun penuh harapan. Marilah kita ‘move on’ untuk menempuhi satu era kerajaan perpaduan dan memajukan ekonomi.

Biar kami Malaysia, merentas segala cabaran untuk menjadikan Malaysia yang lebih baik dengan ketangkasan Arnab.

Selamat Tahun Arnab, Gong Xi Fatt Chai.
兔年大吉 🐰🐰🐰
新年快乐 🍊🍊🍊
恭喜發財 🧧🧧🧧

LAI CHEN HENG (ANDRE)
Ketua Cabang KEADILAN Wangsa Maju
Naib Pengerusi KEADILAN Wilayah Persekutuan

黎正兴
人民公正党旺沙玛珠区部主席
人民公正党联邦直辖区州联委会副主席