Ahli Parlimen wangsa Maju sumbang 600 bakul makanan

Ahli Parlimen Wangsa Maju Datin Paduka Dr Tan Yee Kew baru-baru ini menyumbangkan 600 bakul makanan kepada penduduk di Parlimen beliau.

Sumbangan barangan dapur itu diusahakan sendiri oleh beliau dengan derma daripada para penyokong. Bantuan itu disampaikan kepada penduduk melalui Majlis Perwakilan Masyarakat Wangsa Maju yang ditubuhkan oleh Dr Tan sendiri.

“Sejak pandemik bermula, ramai daripada kalangan penduduk terjejas pendapatannya.

“Sedikit sumbangan ini, diharap dapat memberi keberkatan kepada golongan B40 dalam bulan Ramadan mulia ini,” kata Dr Tan.

Menurut beliau terdapat 9 zon yang merangkumi semua kawasan perumahan utama dalam kawasan Parlimen Wangsa Maju. Katanya, beliau akan berusaha untuk memberi bantuan kepada penduduk-penduduk yang memerlukan.

Manakala Ketua KEADILAN Cabang Wangsa Maju, Andre Lai berharap agar pandemik Covid 19 segera berakhir dan semua bangsa boleh merayakan perayaan dalam keadaan yang lebih baik tahun hadapan.

“Saya berharap di tahun akan datang, Covid 19 akan berlalu dan kami boleh beraya dengan semangat penuh muhibbah.

“Setiap perayaan di Malaysia kita akan raikan bersama. KEADILAN untuk semua,” katanya.

Semenyara itu, Ketua Kampung Kampung Bandar Dalam, Ishak Surin (gambar, kiri) bersyukur dengan keprihatinan Dr Tan dalam memupuk semangat muhibah dengan bantuan Ramadan berkenaan.

“Usah kita dengar kata-kata menghasut yang merosakkan hubungan baik kita dengan Ahli Parlimen.

“Mari kita pastikan negara Malaysia yang kita cintai terus aman dan sejahtera, tiada ada lagi kacau bilau,” katanya ketika menerima sumbangan bakul makanan di Madrasah Tarbiyah, Kampung Bandar Dalam.

Sebelum itu, Dr Tan dan rombongan KEADILAN Wangsa Maju turut melawat bazar Ramadan di Seksyen 1, Taman Melati dan juga bazar larut malam, Bazaria Wangsa Maju.

Rombongan juga turut menziarahi beberapa penduduk yang kurang bernasib baik, termasuk Hj Hisham dari Taman Koperasi Polis. KEADILAN menyumbangkan sebuah kerusi roda baru untuknya yang baru menjalankan pembedahan.

Sumber: Suara KEADILAN
https://www.suarakeadilan.my/post/ahli-parlimen-wangsa-maju-sumbang-600-bakul-makanan